Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

För hur kraftfull en enskild asana än uppfattas så kan känslan både förstärkas och försvagas då vi sätter den i relation till andra rörelser. Kunskapen om hur olika asanas påverkar oss beroende på hur vi kombinerar dem är således kunskapen om sekvensering.

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Vi fördjupar vi vår kunskap om sekvensering överlag och vad man bör tänka på när man utvecklar klassupplägg för olika typer av elever så som nybörjare, gravida, avancerade, seniorer med mera men även hur en klass med inriktning på rotationer, bakåtböjningar, framåtfällningar etc. planeras på bästa sätt.

Under utbildningen pratar vi även om vikten av att som lärare ha ett mål och fokus med klassen och undervisningen och hur vi kan använda sekvensering för att uppnå detta mål Som deltagare får du därför en gedigen förståelse olika positioners verkan, både fysiskt, energimässigt, emotionellt och mentalt och hur du kan använda sekvensering för att hjälpa dina elever att utvecklas på ett positivt sätt.

Förkunskaper: Kursen vänder sig både till yogalärare samt utövare med etablerad och regelbunden praktik som önskar utvecklas. Baskunskaper i anatomi rekommenderas.

LÄRARE

Caroline Westling har sedan barnsben varit mycket intresserad av filosofi och som tonåring blev hon inspirerad av sin farmor att börja med yoga. Hon började först med Hatha Yoga för att senare fortsätta med Ashtanga Vinyasa Yoga, och det var också inom denna tradition hon tog första lärarutbildning.

Under sin lärarutbildning på Yoga Works i Los Angeles under 2006 blev det tydligt att Caroline både hade en förkärlek och stor fallenhet för sekvensering och ”alignment” vilket idag utgör grunden i alla hennes undervisning.

Idag har hon över 1000 timmars lärarutbildningar från olika delar av världen och har studerat med några av världens främsta lärare, som t.ex. Maty Ezraty. I sin dagliga practice har hon vägledning från sin guru Ratheesh Mani.

 

DATUM:
8-10 februari 2019

TID:
07.30-16.30

PRIS
3800 kronor

For more information & to register: https://www.yogayama.com/events_workshop/sekvensering/

NOT A YOGAMAKES MEMBER YET?

When you join you get your personal yoga teacher online with videos (teachings & classes) that cover all aspects of yoga.

Ayur-Yoga Therapy